wat is reikiReiki Centrum Utrecht
Reiki is een uit Japan afkomstige spirituele geneeswijze. Reiki betekent universele levensenergie. De oorspronkelijke Japanse stroming heet Usui Shiki Ryoho. Ik ben opgeleid en beoefen reiki volgens deze oorspronkelijke stroming. Reiki is een liefdevolle manier om te helen, zowel op lichamelijk als op mentaal, emotioneel en spiritueel vlak.

wat doet reiki
Reiki brengt je in balans. Het vult je energie weer aan, heft blokkades op en herstelt het zelfgenezend vermogen van je lichaam. Reiki brengt diepe ontspanning. Onrust maakt plaats voor rust in lijf en hoofd. Pijn verlicht. Gedachten komen tot stilstand. Reiki bevordert een goede nachtrust. Je slaapt dieper.

Reiki is een goede ondersteuning bij lichamelijke en emotionele klachten. Bij ziekte, pijn, vermoeidheid, slaapproblemen, stress, spanningsklachten en/of emotionele klachten brengt reiki je weer in balans. Het is tevens een waardevolle aanvulling op reguliere geneeskundige behandelingen.

Ook zonder specifieke klachten ben je welkom voor Reiki. Het is een methode om onbalans juist te voorkomen. In een drukke maatschappij is het lastig volledig in balans te blijven. Reiki Centrum Utrecht helpt je daarbij.

werkwijze
Tijdens de behandeling lig je met kleren aan en schoenen uit op een massagetafel, eerst op je rug en daarna op je buik. Ik plaats mijn handen op verschillende plekken op je hoofd, buik en rug. Als liggen lastig is, kan de behandeling ook zittend plaatsvinden. Zwangeren liggen in een voor hen prettige houding, dat is veelal op de zij. Een Reikibehandeling duurt ongeveer 1,5 uur inclusief voor- en nagesprek.

Iedere reikibehandeling kan anders aanvoelen. Je kan warmte of tintelingen voelen, onrust en diepe ontspanning. Emoties kunnen loskomen. Je kan ook niets ervaren. Dat is allemaal goed.

Bij een behandeling op afstand spreken we vooraf een tijd af waarop de behandeling begint. Het is prettig als je rustig en comfortabel gaat zitten of liggen tijdens de afstandsbehandeling. Na afloop hebben we telefonisch contact om de behandeling kort te bespreken. De afstandsbehandeling duurt 1 uur inclusief nagesprek.