wat is reiki
Reiki is een uit Japan afkomstige spirituele geneeswijze. Reiki betekent universele levensenergie. Het is een liefdevolle manier om te helen, zowel op lichamelijk als op mentaal, emotioneel en spiritueel vlak.

wat doet reiki
Reiki brengt je in balans. Het vult je energie weer aan, heft blokkades op en herstelt het zelfgenezend vermogen van je lichaam. Het brengt diepe ontspanning. Onrust maakt plaats voor rust in lijf en hoofd. Pijn verlicht. Gedachten komen tot stilstand. Reiki bevordert een goede nachtrust. Je slaapt dieper.

Reiki is een goede ondersteuning bij lichamelijke en emotionele klachten. Bij ziekte, pijn, vermoeidheid, slaapproblemen, stress, spanningsklachten en/of emotionele klachten brengt reiki je weer in balans. Het is tevens een waardevolle aanvulling op reguliere geneeskundige behandelingen.

Ook zonder specifieke klachten ben je welkom voor reiki. Het is ook een methode om onbalans juist te voorkomen. In een drukke maatschappij is het lastig volledig in balans te blijven. Reiki Centrum Utrecht helpt je daarbij.

reiki in de Nieuw Tijd
Voor mij persoonlijk is dit wel een vraagstuk geweest. Reiki in de traditionele vorm, gebonden aan een bepaalde stroming, aan een specifieke beoefening en werkwijze, past voor mij niet meer bij de Nieuwe Tijd. Ik ben een Nieuwetijds healer en de traditionele reikistromingen voelen voor mij als een beperkend systeem van de oude tijd. Het heeft me veel gebracht, maar vanaf het moment dat ik het als beperkend ging ervaren, wist ik dat het me niet meer paste en heb ik me hier helemaal van losgemaakt. Ik ervaar de kracht van mijn behandelingen en van de energie waar ik mee werk. Ik zie ook dat ik deze energie doorgeef in mijn reikiklassen. Het is de meest krachtige energie, direct afkomstig uit De Bron, waar al het leven uit ontstaat. Dat kunnen we reiki blijven noemen, of reiki next level. Het is echter kloppender er geen aparte naam meer op te plakken, deze energie te laten zijn en stromen.

werkwijze
Tijdens de behandeling lig je met kleren aan en schoenen uit op een massagetafel, eerst op je rug en daarna op je buik. Ik plaats mijn handen op verschillende plekken op je lichaam. Als liggen lastig is, kan de behandeling ook zittend plaatsvinden. Zwangeren liggen in een voor hen prettige houding, dat is veelal op de zij. Een behandeling duurt ongeveer 1,5 uur inclusief voor- en nagesprek.

Iedere behandeling kan anders aanvoelen. Je kan warmte of tintelingen voelen, onrust en diepe ontspanning. Emoties kunnen loskomen. Je kan ook niets ervaren. Dat is allemaal goed.

Bij een behandeling op afstand spreken we vooraf een tijd af waarop de behandeling begint. Het is prettig als je rustig en comfortabel gaat zitten of liggen tijdens de afstandsbehandeling.